la journée « Devezh ar c’hoariva » pour les 6es de la section bilingue

D’ar yaou 1añ a viz Even e oa bet skolajidi divyezhek ar c’hlasad 6vet o welet teatr e brezhoneg er Roudour, da geñver « Devezh ar c’hoariva » aozet gant ar gevredigezh C’hoariva.

Le 1er juin, les élèves de 6e bilingue ont pu assister à plusieurs pièces de théâtre en breton à l’occasion de la journée « Devezh ar c’hoariva » organisée par l’association C’hoariva au Roudour.

Gellet o doa ar vugale splujañ e-barzh ar pevar fezh-c’hoari kinniget gant bugale skolajoù all war temoù a bep seurt : ar mojennoù hengounel, ar vell-droad, ar sirk… Trugarez d’an aktourien hag aktourezed, d’an aozerien ha d’ar vamm he doa ambrouget ac’hanomp.   Les enfants ont pu plonger dans les univers des quatre pièces proposées par d’autres collégiens sur des thèmes variés : les légendes bretonnes, le football, le cirque… Un grand merci aux acteurs et actrices, ainsi qu’aux organisateurs et au parent accompagnateur.